Діджитал та його вплив

Хотів би трохи подумати і розповісти про те як технології впливають на наше життя. Наприклад, сьогодні я зрозумів що взагалі не можу жити без технологій. Якщо декілька років тому я ще міг би поїхати собі на дачу, вимкнути інтернет, і всі девайси, і просто сидіти і пити пиво. Тоді як зараз мені потрібно бути на зв’язку. 

Так що ж, як воно впливає на моє життя, яку взагалі думку я хочу донести. Як це все інтегрувалося в наше життя, що трапилось за останні декілька років? Я переїхав до США, і взагалі забув що таке кеш. Тому що зараз я розрахувались тільки кредитної карткою, і найчастіше Я розраховуюсь виключно онлайн, чи навіть технологіями безконтактної оплатою. що далі?

То що було багато років тому, якщо я щось замовляв онлайн я йшов на пошту давав, гроші чи якщо це вже було сплачено, я забрав його поштову поштового відділення, та йшов додому. Тобто я був у транспорті та спілкувався з людьми(найменше передав за проїзд), потім на поштовому відділенні спілкувався людьми, ну і транспорт у зворотному напрямку теж якась взаємодія. Але зараз я оплачу все онлайн! Якщо мені потрібно щоб щось доставили – доставляють під двері! Якщо мені потрібно щось повернути, я роблю повернення через онлайн. Якщо мені потрібно сказати продавцеві що він не то відіслав – я роблю це онлайн не по телефону, так що тепер я розмовляю з людьми набагато менше. Я це дуже не люблю але що робити, зараз така ситуація. Але маю сказати, що якщо тобі потрібно якісь послуги від державних структур, страхових компаній, то тобі потрібно дзвонити. якщо це якась стара структура, чи банк в якому вже більше п’ятдесяти років, теж потрібно дзвонити чи приходити у відділення. Так звані нео банки зараз тільки мабуть в Україні і трошки в Європі, що теж непогано. 

Тож ще хочу сказати цим, що технології дуже дуже вплинули на мене то, що технології які навіть я розробляю, я почав від них залежати. Що не можу розрахуватися, не можу подзвонити, чи ще щось без них. Ще 3 роки тому я не відчував такого. Я не знаю наскільки це добре наскільки погано але це факт.

Я тепер розумію людей які їдуть до Азії там на Балі та сиди там без телефону все відрізають і розраховується тільки кешем робить таку деджитилізацію. Але поки що я так не можу, в мене ще так не вийде. І не тому що я настільки залежний, а тому що в мене є мої обов’язки обов’язки сім’ї обов’язки на роботі на яку і щойно прийшов.

Тож чекаю на момент коли я зможу відключити себе на якийсь час, коли це не буде погано для моєї посади, мої у повсякденного життя і найважніші для моєї сім’ї.


Posted

in

by